7-10 юли, дворец Врана   Националната филхармония традиционно ще закрие сезона си сред

...
7-10 юли, дворец Врана
 
Националната филхармония традиционно ще закрие сезона си сред
Коментари Харесай

Време е за летните концерти на филхармонията

7-10 юли,
замък " Врана "


 

Националната филхармония обичайно ще закрие сезона си измежду красивата природата в парка на двореца " Врана ". И тази година концертите са съобразени с усета на публиката и има за всекиго по нещо - оперна церемония, симфоничен и камерен концерт, детска стратегия. 

На 7 юли от 20 ч. Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор канят на церемония с фрагменти от обичани опери на Верди, Пучини и Бизе. В концерта ще вземат присъединяване солистите Вера Гиргинова - сопран, Петя Петрова - мецосопран, Георги Султанов - тенор, Ивайло Джуров - бас, както и лауреатите в  националния конкурс за млади оперни артисти " Гена Димитрова " сопраното Пламена Гиргинова и тенорът Михаил Михайлов.  Вокалните шедьоври от " Кармен ", " Трубадур ", " Риголето ", " Травиата ", " Набуко " и " Бохеми " ще звучат под диригентската палка на Хирофуми Йошида.

Камерни творби на Моцарт, Бах, Менделсон, М. Големинов, Милчо Левиев, Астор Пиацола ще прозвучат в осъществяване на струнен квартет " Филхармоника " на 8 юли от 20 ч. Най-младата камерна групировка на Софийската филхармония е основана от музиканти на водещи позиции в оркестъра: концертмайсторите Павел Златаров и Иван Лалев, помощник-концертмайсторът Ана Иванова и първата виола Милена Златарова. 

9-и е непокътнат за най-малките фенове на програмата " Фортисимо Фамилия ". Те ще се срещнат с с най-мистериозния музикален инструмент - човешкия глас. Историите описват Милица Гладнишка, тенорът Георги Султанов и артисти от Националния филхармоничен хор. Концертът е от 18 ч., а два часа преди този момент децата могат да вземат участие в ателието " Как се ражда песента ", където ще научат повече за нотите и за другите стилове на пеене.

Виртуозът на цигулката Юлиян Рахлин ще показа във финалната вечер Концерт за цигулка и оркестър №2 от Прокофиев. Веднага по-късно ще звучи и Италианска симфония от Менделсон. Дирижира Максим Ешкенази. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР